fbpx

Team Building Aktivnosti: 7 zabavnih ideja za poboljšanje saradnje

tim bilding aktivnosti

Team Building Aktivnosti: 7 zabavnih ideja za poboljšanje saradnje

Team building je stvaranje i razvoj kohezivne grupe pojedinaca koji rade zajedno na postizanju zajedničkog cilja. Važnost team buildinga ne može se preceniti, jer je on od suštinskog značaja za svaku uspješnu organizaciju ili posao. Kompanije se mogu boriti da ispune svoje ciljeve, održe visok moral ili opstanu u današnjoj visokoj konkurenciji na tržištu bez jakog tima.

Aktivnosti su dizajnirane da pomognu pojedincima da se udruže kao tim, izgrade poverenje i ojačaju svoje odnose. Ove aktivnosti mogu imati različite oblike, od izazova rešavanja problema do društvenih događaja, i mogu biti prilagođene specifičnim potrebama i ciljevima tima. Prednosti team building aktivnosti mogu biti značajne, uključujući poboljšanu komunikaciju, povećanu produktivnost, veći moral zaposlenih i pozitivnije radno okruženje.

Zbog toga ćemo u ovom blogu pokriti neke od najinteresantnijih team building aktivnosti. Izdvojićemo one najzanimljivije i najefikasnije, a zatim nam dozvolite da ih planiramo i izvršimo kako bismo mogli da stvorimo jače veze u vašem timu. Bilo da ste vlasnik preduzeća, vođa tima ili član tima koji želi da ojača svoje odnose i poboljša svoj učinak, možete pogledati ceo katalog team building aktivnosti na našoj veb stranici OVDE! Dakle, hajde da pogledamo prvu ideju za aktivnost.

1. Road Monster

Za ovu aktivnost izgradnje tima, vaš tim mora da napravi svoje Road Monster vozilo. Potrebna vam je šasija, materijali, kreativni duh i saradnja tima. Zadatak je dinamičan i zahteva promišljenu raspodelu resursa.

Kada je vozilo spremno, dizajn je završen, a vozač i suvozač su se zagrejali, vreme za trku.

Tim bilding je namenjen svima, bez obzira na godine i kondiciju. Road Monster se može izvoditi u zatvorenom ili na otvorenom, pogodan za putovanja i konferencije na kojima želite da zabavite publiku. Road Monster aktivnost traje oko 2 sata i može se izvoditi i na srpskom ili engleskom jeziku.

Road Monster F1 Team building Race
Road Monster F1 Team building Race

2. PAZI! Snima se

Aktivnost koja zvuči komplikovano ali je daleko od toga. Pre svega zabavna i kreativna aktivnost gde zaposlene podelimo u timove koji imaju zadatke da osmisle scenario, snime film, glume u njemu i na kraju montiraju sopstveni film. Ova aktivnost zbližava zaposlene na saradnji u svakom od delova zadatka a pritom je akcenat na kreativnosti svih učesnika.

Svaki tim dobija tablet sa kojim snima i timovi će nakon montiranja imati film dužine od oko 3 minuta. Zabava počinje kada se odaberu teme i žanrovi, gde delovi filmova mogu biti situacije sa kojima se svakodnevno susrećemo na poslu. Na kraju se organizuje i premijera svih filmova, a biće dodeljeni i oskari najboljima za najbolji film, najboljeg glumca ili glumicu i najboljeg sporednog glumca ili glumicu. Ova neuobičajena teambuilding aktivnost traje između 2 i 3 sata i može se realizovati na srpskom ili engleskom jeziku.

pazi snima se team building

Za rezervaciju termina ili dodatne informacije možete nam pisati OVDE!

3. Radionica crtanja

Radionica crtanja koju vodi diplomirani akadamski umetnik može dodatno doprineti kreativnost i svest o novim talentima učesnicima. Ova radionica smiruje učesnike jer kroz umetnost mogu da nauče nove veštine i upoznaju sebe.

Svaki učesnik dobija platno i materijal za crtanje (četkicu i boje) i u dogovoru sa umetnikom počinje da slika. Radionica traje oko 3 sata i može se realizovati na srpskom ili engleskom jeziku.

4. Vinska edukacija i degustacija

Ovaj team building je edukativnog karaktera za ljubitelje vina koji žele da prošire svoje znanje o vinu. Sa profesionalnim somelijerom imaćete priliku da naučite mnogo stvari kada su francuska i srpska vina u pitanju:

  • kako se dele vinogradarski regioni
  • koje sorte vina postoje
  • kako pravilno degustirati vino
  • prepoznavanje po obliku flaše odakle dolazi vino
  • koja hrana ide uz koje vino
  • koje čaše se koriste za koje vino
  • itd.

Uz vinsku edukaciju organizujemo i degustaciju određenog broja vina iu tom slučaju sve teorije možete odmah primeniti u praksi. Ovaj team building može trajati od 1 do 3 sata, u zavisnosti od toga šta želite za svoj tim.

Vinska edukacija može da se organizuje online ili uživo, na engleskom ili srpskom jeziku.

Vinska edukacija i degustacija srbija team building

Za rezervaciju termina ili dodatne informacije možete nam pisati OVDE!

5. PLOVI ILI TONI

Da li ste dovoljno kreativni da napravite ploveći brod od kartona? Ova aktivnost baš to traži od vas i verujte moguće je! Potreban vam je dobar timski rad, malo materijala i dosta kreativnosti kako biste napravili ploveći brod. Zaposlene podelimo u timove gde u zatadom vremenskom periodu imaju zadatak da konstruišu i naprave brod od kartona, odaberu kapetana i pobede u trci na vodi.

Lokacija može da bude jezero, reka, more, bazen a ovaj team building traje 2-3h. Pobednički tim odnosi titulu brodograditelj godine!

Za više informacija i planiranje vašeg team-buildinga, kontaktirajte nas!

Team Building Srbija Plovi ili Toni

6. Pab Kviz

Pub kviz je aktivnost za izgradnju tima u kojoj je zabava zagarantovana. Zaposleni su podeljeni u timove od 4-6 ljudi, gde zatim odgovaraju na pitanja iz 7-8 različitih oblasti. Odgovarajući na pitanja, tim može sarađivati na odgovorima i tako se bolje upoznati.

Takmičari bi trebalo da imaju na raspolaganju piće za konzumaciju u toku kviza.

Pub kviz je osmišljen tako da ima niz pitanja nakon čega sledi niz muzike gde muzika dodatno podiže atmosferu. Pored toga, poželjno je organizovano piće koje će zaposleni konzumirati tokom kviza. Za ovu igru će vam trebati oko 90 minuta.

pab kviz team building
pab kviz team building

7. OLIMPIJADA

Olimpijada je igra kada želite da aktivirate vaše zaposlene i fizički i psihički. Timovi se takmiče u raznovrsnim igrama gde je potrebno da sarađuju u timu i naprave najbolju taktiku za rešavanje zadate igre. Igre su prilagođene fizičkoj spremi zaposlenih koju u razgovoru sa kompanijom definešemo.

Ova aktivnost se može održavati i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Trajanje je oko 2h. Tim koji pobedi odnosi zlatnu medalju svojoj kući i titulu olimpijskog šampiona kompanije.

team building olimpijada timske igre

ZAKLJUČAK

Da zaključimo, team building aktivnosti su fantastičan način da se podstakne saradnja i poboljša komunikacija među kolegama. Sa sedam zabavnih ideja o kojima se raspravlja u ovom postu na blogu, možete prilagoditi svoje napore za izgradnju tima prema specifičnim potrebama i interesovanjima vaše grupe. Ulaganje vremena i resursa u ove aktivnosti stvoriće pozitivnije i prijatnije radno okruženje i razviti produktivniji i efikasniji tim. Dakle, bilo da planirate okupljanje kompanije ili jednostavnu nedeljnu aktivnost, zapamtite da team building može biti moćno sredstvo za podizanje morala, izgradnju poverenja i postizanje uspeha.

Za sve dodatne informacije u vezi aktivnosti možete nam pisati na contact@olidool.com ili putem kontakt forme OVDE!

Kompletan katalog team building aktivnosti možete preuzeti OVDE!

No Comments

Post A Comment